Emberkép a jogban? - Varga Csaba (A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának könyvei. Tanulmányok, 2024)
1. Előkérdések a) Ember b) Emberkép c) Emberkép és jog 2. Emberkép-alakulások a) Általában b) Európában különösen c) Összefüggések 3. A jog alapmintája? 4. A jog mint instrumentalitás