Pázmány Paletta Bölcs felnőttek jó döntései a gyermekek okos eszköz-használatáról Dr. Váry Annamária előadása - PPKE BTK
Dr. Váry Annamária klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta előadása átfogó képet nyújt a digitális eszközök szerepéről a fejlődésben lévő gyermekek életében. Szó esik arról, hogy milyen lehetőségeket kínálnak ezek az eszközök, és miért válhatnak könnyen addiktívvá. Rövid statisztikai áttekintés segítségével bemutatásra kerül az okoseszköz-használat jelenlegi helyzete, valamint azok a veszélyek és kockázati tényezők, amelyek a média és a közösségi média világából érkezhetnek. Az előadás foglalkozik azzal is, hogy az okoseszközök miként támogathatják a tanulást és a társas kapcsolatokat. Emellett rávilágít arra, hogy a felnőttek mit érzékelnek mindebből – mi az, ami egyértelmű számukra, és mi az, ami rejtve maradhat előttük. Szó esik arról, hogy milyen "pszichológiai nyereséget" kínálnak ezek az eszközök. Végül gyakorlati tanácsokat kapunk arra vonatkozóan, hogyan segíthetjük a gyermekeket az okoseszközök tudatos és biztonságos használatában. : előadás