Békés Imre emlékére rendezett tudományos konferencia - PPKE JÁK ; ELTE ÁJK (PPKE-JÁK; Mitró Tamás, 2010)
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara valamint az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara tisztelettel meghívja Önt és munkatársait BÉKÉS IMRE (1930-2010) emlékére rendezett tudományos konferenciára A konferencia ideje és helye: 2010. november 5. 10 óra Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar II. János Pál terem (Díszterem) 1088 Budapest, Szentkirályi u. 28-30. II. emelet 209. A konferencia programja: A hatályos büntetőeljárási törvény kritikája Belovics Ervin, PPKE-JÁK tanszékvezető, egyetemi docens Törvényszegő fiatalok Domokos Andrea, KRE-ÁJK tanszékvezető, habilitált egyetemi docens Kozma Sándor emlékére Györgyi Kálmán, ELTE-ÁJK egyetemi docens A törvényes vád problematikája Gellér Balázs, ELTE-ÁJK tanszékvezető, habilitált egyetemi docens Az európai büntető eljárásjog a Lisszaboni Szerződés tükrében Bárd Károly, CEU, ELTE-ÁJK rektorhelyettes, egyetemi tanár A gazdasági bűncselekmények jogértelmezési kérdései Sinku Pál, PPKE-JÁK mestertanár A jogállami büntetőjog elveinek érvényesülési lehetőségei az európai büntetőjogban Békés Ádám, PPKE JÁK egyetemi adjunktus :