Barna Gábor: Az ismeretlen rózsafüzér - PPKE BTK ; Magyar Katolikus Kultúra Központ (PPKE-JÁK; Mitró Tamás, 2010)
Barna Gábor: Az ismeretlen rózsafüzér Egy katolikus imádság, tárgy, vallási tömegmozgalom művelődés- és társadalomtörténete Szeretettel várjuk mindazokat, akik katolikus kultúránk megismerését fontosnak tartják. A Magyar Katolikus Kultúra Központot 2009 júliusában alapította a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nagykancellárja a PPKE Bölcsészettudományi Karán. A Központ feladata a magyar katolikus örökség ápolása, az erre vonatkozó kutatások összehangolása, konferenciák szervezése, források feltárása, az eredmények tudományos közzététele és népszerűsítése (irodalom- és művelődéstörténet területén). Részt vesz a térben és időben folyamatosra tervezett, püspöki bizottság által koordinált Magyar Katolikus Kultúra Programban. Évente 8-10 alkalommal budapesti felolvasóülést szervez. - Elvünk a szakmaiság és az elkötelezettség együttes érvényesítése. A Központ azon egyházi és világi személyek munkájára számít, akik szakmai igényességgel és keresztény elkötelezettséggel kutatják katolikus örökségünket. Piliscsaba, 2010.február 2. Szelestei Nagy László :